Att fånga våren

Fysingen, Upplands-Väsby: De här vackra vårveckorna rinner undan så fort. Först är allt bara kallt och grått och det är mest kråkor och talgoxar i farten. Februari segar sig fram till mars som småningom går över i april och helt plötsligt är det maj. Jag känner en önskan att ta vara på dem, ta mig i kragen och ge mig ut på äventyr. Sagt och gjort – tog en sväng till Fysingen i eftermiddags.

För er som inte vet är Fysingen en inte obetydlig sjö ganska nära Arlanda. Jag som flyger en del flyger ibland in över den och man kan då ofta orientera sig med hjälp av fågeltornet. Sjön attraherar mycket fågel tack vare att den i norrändan är grund och genom ett par mindre öar erbjuder skydd från vindar i små laguner som bildas. Mycket vass i kombination med en sankäng och det faktum att området är ett naturreservat gör det idealiskt för fågellivet. Fysingen är en riktig topplokal för fågelskådning med mycket intressanta besök under flyttider.

Det är bra fart där så här års. Gäss, änder, rovfåglar och en och annan vadare. Häftigaste obsen idag blev en salskrakshona som födosökte i vasskanten strax vänster om fågeltornet. Nytt kryss för bloggen och längst ner hittar ni en dokumentationsbild.  Rördrommen var också på plats och utstötte sina dova bastubastötar från strategisk position i vasshavet. Lyckades också fånga en havsörn och en ormvråk på bild innan regnet blev mer än bara diskret och jag fick gömma kameran under jackan och bege mig hemåt.Havsrn1

Ormvrk

Undran

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: