Julistiltjen

Udden: Juli är svår. Den intensiva revirhävdelseperioden är slut, ungarna kläckta och i många fall ute. Fåglarna håller låg profil för att inte dra onödig uppmärksamhet till sig och ungarna skulkar i buskage och snår medan föräldrarna febrilt jagar föda, tyst och effektivt. Det vibrerar inte på samma sätt, det är mer ett jobb som ska göras och det måste göras med manisk precision. På bilden nedan en ung bofink som fortfarande matas av sina föräldrar.

Även jag tar igen mig lite. På grund av Coronapandemin har jag varit på Udden stora delar av våren och försommaren. Jag har varit här och tagit emot flyttarna som sträckt in och sett mycket spännande fågel. Det blir lite av en urladdning, att hela tiden vara observant, många tidiga morgnar nere vid stranden eller på andra delar av tomten. Nu när juli infunnit sig och det inte rör sig på samma sätt kan jag slappna av lite. Har jag tur börjar det dyka upp lite södersträckande vadare inom någon vecka. Det brukar vara ytterst små mängder med vadare som drar förbi här men med lite tur gör jag någon kul obs.

Hittills i år är jag uppe i 90 kryssade arter på årslistan. Vore kul att spräcka hundringen. Det kan gå men kommer kräva lite insats under hösten.

Bofink, årsunge

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: