Tärnornas sommar (tomtkryss #112)

Udden: Tidigare somrar har jag uteslutande obsat fisktärna här på Udden. Det är inte så att jag förtagit mig i tärnobsandet men jag har ändå då och då tittat på de tärnor som rört sig i området och konstaterat att de så gott som alltid varit fråga om fisktärna. Som jag beskrev i ett tidigare inlägg så har jag i sommar obsat skräntärna för första gången [Skräntärna (nr 111)].

Vi har aldrig haft så mycket tärna ute på skären som detta år. Den senaste veckan har det konstant befunnit sig 15-20 tärnor ute på skären. Tiggande ungar har bidragit i en monoton ljudkuliss. Och när jag studerade tärnorna närmare visade det sig att det var silvertärnor! Min första notering på silvertärna på Udden och tomtkryss nr 112 i hamn.

På bilden syns en vuxen silvertärna längst till vänster och en årsunge som fågel nummer tre. Tvåan från vänster är en adult dvärgmås och den fjärde fågeln är också en dvärgmås.

EDIT: Fan, jag blev osäker på tärnorna när jag kollar i efterhand. Benlängden visar att det är fisktärna. Så kan tomtskådning också vara. Krysset stryks.

Trnor dvrgms

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: