Projekt Holken

När jag fyllde år i helgen fick jag en finfin present – en fågelholk med kamera.
Holken
Det är ju hur kul som helst och min tanke är att försöka göra den presentabel på webben på något sätt och sen sätta upp hela rasket på landet. På så sätt kan jag (och ni andra intresserade!) följa eventuella bosättare hemifrån. Åtminstone ser det bra ut på pappret.

Lite trixigt blir det dock. Jag är hyfsad på datorer och är inte främmande för att mecka men utmaningarna är flera:
1) Få ihop kameran som har fina gul-vita rca-kontakter med datorn inkl. analog-digital omvandling (löst, köpte en video-grabber för 149 kr).
2) Hitta en programvara (ej svindyr) som gör att man kan koppla ihop videoströmmen från kameran och i princip få ut den på ett sätt som kör att den går att html-koda (eller vad man nu gör numera). Kollar man på google finns det tusen och inga svar. Tror mig ha en lösning på gång.
3) Sätta upp en webserver på en överbliven dator jag har och få ihop html med webservern och sen få ut hela klabbet på nätet. Det här är väl den mest utmanande delen för mig. Även här finns det gott om goda idéer som inte verkar relevanta för mig på nätet. Less is more och basic är bra som det brukar heta – vill inte bli doktor i programmering men få det att funka. Är det någon som har några goda idéer är ni välkomna!
Nåja, nu kör vi. Status följer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: