Den priviligerade fågelfotografen

Jag tar sällan riktigt bra fågelbilder. Det är bara att fejsa det – jag lägger inte tillräckligt mycket tid och jag har inte tillräckligt bra grejor. Flera av bilderna nedan kan tjäna som exempel på bilder som nästan blev bra (spillkråkan satt inte still tillräckligt länge, kärrhöken såg jag för sent, grenar kommer ivägen etc. Korp-bilden tycker jag dock blev rätt bra). Å andra sidan, jag tog alla bilderna i går, helt utan ansträngning eller vedermöda. Jag höll på med något på landet, sånt där man gör på våren, plockar fram, grejar, fixar i trädgården och tog då och då en sväng med kameran. Utan att egentligen lägga någon tid eller energi på det såg jag igår: havsörn, fiskgjuse, skäggdopping, knipa, storskrake, blåmes, talgoxe, sädesärla, grågås, bofink, spillkråka, korp, brun kärrhök, fiskmås, skrattmås, skata, kråka, grönfink och säkert andra fåglar jag redan glömt. Det är en satans häftig tomt vi har.

brunkärrhök.jpg

Brun kärrhök


korp&kråka.jpg

Korp (och kråka)


blåmes.jpg

Blåmes


 

spillkråka2.jpg

Spillkråka


skäggdopping.jpg

Skäggdopping


havsörn.jpg

Havsörn

//Al

2 kommentarer på “Den priviligerade fågelfotografen

Add yours

  1. Mycket är ju en fråga om utrustning. Du behöver fetare tele, mer stabilisering och ljusstarkare gluggar för lägre bländare, sen är du hemma ;-). Gå över till Canon.

    1. 25% Talang25% Nedlagd tid25% Teknik25% UtrustningFör att bli nr ett krävs alla delar. Pentax regerar. Kanån kan inte bli kanon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: